Έρχεται στις 8 Οκτωβρίου η η νέα εκδοχή της δημοφιλής κονσόλας της Nintendo, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε πωλήσεις!

Η Nintendo κατόρθωσε να εκπλήξει τους πάντες, με ένα νέο βελτιωμένο μοντέλο του Switch, το οποίο παρά τις σημαντικές αναβαθμίσεις που θα έχει, σε καμία περίπτωση δεν έρχεται να αντικαταστήσει τα προηγούμενα μοντέλα.

To νέο Switch θα φέρει οθόνη τεχνολογίας OLED μεγέθους 7 ιντσών (αντί για LCD 6.2 ίντσες από προηγούμενα μοντέλα) αλλά της ίδιας ανάλυσης, έτσι ώστε να είναι 100% συμβατή με τα υπάρχοντα παιχνίδια της κονσόλας.

Αυτό σημαίνει πως η εταιρεία «θυσιάζει» λίγο την ευκρίνεια στον βωμό της υψηλότερης ποιότητας απεικόνισης, κάτι που οι οθόνες τεχνολογίας OLED, παραδοσιακά προσφέρουν, καθώς έχουν άψογη απόδοση του μαύρου, και κατά πολύ μεγαλύτερη αντίθεση από τις αντίστοιχες LCD.

Επίσης το νέο Switch θα έχει πιο μεγάλο σκληρό δίσκο (αποθηκευτικό χώρο), στα 64GB έναντι των 32 στα τωρινά μοντέλα. Άλλες αλλαγές αφορούν τη σχεδίαση, η οποία είναι πιο «στρογγυλεμένη». Επίσης, η Nintendo αναφέρει πως έχουν βελτιωθεί αισθητά και τα ηχεία της κονσόλας, χωρίς όμως να προστίθεται η υποστήριξη 3D audio, όπως για παράδειγμα Dolby Atmos.

Παράλληλα, μια νέα προσθήκη στα χαρακτηριστικά του Nintendo Switch, δεν αφορά την κονσόλα, αλλα το Dock της με το οποίο συνδέεται με οθόνες. Πρόκειται για μια ενσύρματη θύρα δικτύου, για τις περιπτώσεις όπου το σήμα του Wi-Fi δεν είναι αρκετά καλό για gaming.

Το νέο Nintendo Switch OLED αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις 8 Οκτωβρίου 2021, με την τιμή του να καθορίζεται στα $349 δολάρια.

Δεν έχει γίνει ακόμη επίσημα γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας και το κόστος της κονσόλας, στην κυπριακή αγορά.