Ο διαχωρισμός του χρόνου εργασίας μας και η σωστή τοποθέτηση προθεσμιών για τις εργασίες μας αποτελεί έναν πολύ εύκολο τρόπο για την ολοκλήρωση τους.

Ωστόσο, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας που αντιμετωπίζουμε μερικές φορές, είναι λογικό να μην είναι δυνατόν να τελειώνουν όλα στην ώρα τους.

Πολλές φορές όμως, μερικές μικρές αλλαγές στον τρόπο εργασίας μας, μπορούν να αυξήσουν την συγκέντρωση και την παραγωγικότητα μας, χωρίς να πρέπει να αφιερώνουμε επιπλέον χρόνο.

Άρχισε από τα «δύσκολα»

Συχνά αφήνουμε το μεγαλύτερο ή το πιο δύσκολο μέρος της εργασίας μας για το τέλος της μέρας, για να ασχοληθούμε με μικρότερα, πιο εύκολα tasks. Αυτό δεν είναι πάντα λάθος, αλλά αφήνοντας πίσω τμήματα της εργασίας μας που ξέρουμε ότι θα πάρουν περισσότερο χρόνο, για το τέλος της μέρας, αυξάνουμε παράλληλα τις πιθανότητες αυτά να μην ολοκληρωθούν. Ο λόγος είναι η έλλειψη συγκέντρωση ή η κούραση!

Δουλέψτε τις κατάλληλες ώρες

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πιο παραγωγικές ώρες της μέρας είναι από τις 11:00 έως και τις 15:00 το μεσημέρι. Δουλεύοντας στρατηγικά, μπορούμε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα μας.

Σωστά διαλύματα

Οι ειδικοί προτείνουν πως το διάλειμμά στην εργασία, πρέπει να γίνεται μακριά από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, έτσι ώστε να δίνουμε την ευκαιρία στα μάτια και στο μυαλό μας να ξεκουραστούν.

Η σωστή στάση σώματος

Έρευνες δείχνουν πως η σωστή στάση του σώματος, βοηθά νιώσουμε καλύτερα για τον εαυτό μας και να απαλλαγούμε από αρνητικά συναισθήματα, με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο παραγωγικοί.