Μετά από σχεδόν ενάμισι χρόνο επιστρέφουμε σιγά σιγά στην καθημερινότητα μας. Βγαίνουμε για καφέ, ποτό, ξυπνάμε το πρωί για δουλειά ή τη σχολή.

Όμως, δεν είναι κάθε μέρα η ίδια, με αποτέλεσμα η διάθεση μας να μην είναι πάντα όσο «λαμπερή» όσο θα θέλαμε. Μερικοί από τους λόγους για τους οποίους ξυπνάμε «ανάποδα» το πρωί, είναι οι περιττές σκέψεις, οι αμφιβολίες, η θλίψη, το στρές αλλά και ο φόβος της αποτυχίας.

Ωστόσο, η Appla είναι εδώ για να κάνει τα πράγματα …πιο απλά… και να προτείνει πέντε τρόπους που οι ειδικοί συστήνουν ως τους καλύτερους, για να αλλάξει η διάθεση μας!

Γυμναστική

Σύμφωνα με ειδικούς, ένα πρόγραμμα ολιγόλεπτων ασκήσεων μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη διάθεση μας, καθώς με αυτό τον τρόπο εκτονώνονται τυχόν ανησυχίες!

Μια σοκολάτα

Τώρα μετά την γυμναστική να συστήνεις σοκολάτα; Όμως η εξήγηση είναι applή! Η κατανάλωση σοκολάτας επηρεάζει τον νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη, μια ουσία που βοηθά στη μεταφορά μηνυμάτων στον εγκέφαλο, και η οποία έχει την ικανότητα να καταπολεμά την κατάθλιψη και τα αρνητικά συναισθήματα!

Βγές με φίλους

Η προσμονή μιας εξόδου, μας προτρέπει να αλλάξουμε διάθεση και να ξεκολλήσουμε από το κρεβάτι ή τον καναπέ. Μια ήσυχη βόλτα ή ένας καφές με φίλους βοηθά στο να ξεχαστείς, αλλά και να νιώσεις καλύτερα!

Ένα τηλεφώνημα

Είναι φυσικό όταν ξυπνάς «ανάποδα» να μην θες να μιλήσεις ή να δεις άλλο άνθρωπό. Όμως έρευνες δείχνουν πως η συζήτηση με ένα πρόσωπο – αγαπητό προς εμάς – βοηθά στην καταπολέμηση του στρες και των αρνητικών συναισθημάτων.

Σκέψου όλα όσα έχεις πετύχει

Συχνά η κακή διάθεση έχει να κάνει με το άγχος και τον φόβο της αποτυχίας. Θυμήσου όσα έχεις πετύχει μέχρι σήμερα και όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισες!