Διαθέσιμη πλέον στην μεγάλη πλατφόρμα μηνυμάτων WhatsApp, η end-to-end κρυπτογράφηση στα αντίγραφα ασφαλείας του cloud, τόσο σε Android όσο και σε iOS.

Παρά το ότι η end-to-end κρυπτογράφηση υπάρχει εδώ και πέντε χρόνια στην εφαρμογή, μέχρι τώρα αν επιλέγατε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των συνομιλιών σας στο Google Drive (Android) ή στο iCloud (iOS), τα αντίγραφα αυτά δεν θα κρυπτογραφούνταν.

Πλέον μπορείτε να ενεργοποιήσετε την end-to-end κρυπτογράφηση για τα αντίγραφα ασφαλείας σας.

Πως να την ενεργοποιήσετε

Σύμφωνα με το Facebook, στο οποίο ανήκει το WhatsApp, η επιλογή δεν είναι ενεργοποιημένη από μόνη της, αλλά θα πρέπει να ενεργοποιηθεί από τις Ρυθμίσεις.

Για να τη βρείτε πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής, Συνομιλίες > Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συνομιλίας > End-to-end κρυπτογραφημένη αντιγράφων ασφαλείας.

Όταν το κάνετε αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε είτε έναν κωδικό πρόσβασης της επιλογής σας είτε ένα 64ψήφιο κλειδί κρυπτογράφησης που γνωρίζετε μόνο εσείς.

Μόλις ρυθμίσετε όλα αυτά, ούτε η Apple, ούτε η Google ούτε ακόμη και το WhatsApp δεν θα μπορούν να διαβάσουν τα αντίγραφα ασφαλείας σας, χωρίς το κλειδί ή τον κωδικό πρόσβασής.

Πότε έρχεται

Όπως υποστηρίζει – ορθά – το Facebook, το WhatsApp είναι η μόνη παγκόσμια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, που παρέχει τέτοιο επίπεδο ασφάλειας, σε τέτοια κλίμακα.

Η νέα λειτουργία που επιτρέπει την end-to-end κρυπτογράφηση των αντιγράφων ασφαλείας θα κυκλοφορήσει με αργούς ρυθμούς, σε όσους έχουν την τελευταία έκδοση της εφαρμογής για Android ή iOS.