Appla_lab_logo_white-01

Σκύλος στο σπίτι: τι χρειάζεσαι για την φροντίδα του

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ετοιμάζεσαι να εντάξεις ένα νέο χνουδωτό μέλος στην οικογένεια και δεν ξέρεις τι να πρωτοπάρεις; Βρίσκεσαι στο σωστό μέρος!

Εδώ θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον εξοπλισμό που χρειάζεσαι για να αποδεχτείς το κατοικίδιο σου στο σπίτι με τον πιο γλυκό και θερμό τρόπο!

Ετοιμάσου λοιπόν, για την αρχή μιας τρυφερής, γλυκιάς και αιώνιας φιλίας με αμέτρητες στιγμές αφοσίωσης και αγάπης.

Προετοίμασε το σπίτι κατάλληλα

Το κουταβάκι σου είναι πιθανόν μόλις το οδηγήσεις στο σπίτι σου, να επιχειρήσει να φάει οτιδήποτε βρήσκεται στο πάτωμα ή ακόμα και αντικείμενα που έχει εύκολη πρόσβαση, λόγω της περιέργειας που έχει για τον χώρο που βρίσκεται.

Θα ήταν καλό για την ασφάλεια του, να μαζέψεις τα αντικείμενα που έχεις σκορπισμένα και είναι πιθανόν να δαγκώσει ακόμη και τα παπούτσια σου ή τα καλώδια σου.

Ο χώρος του

Βρες τον χώρο του στο σπίτι και φρόντισε να τοποθετήσεις όλα τα απαραίτητα αντικείμενα τα οποία θα δημιουργήσουν μια πιο οικεία ατμόσφαιρα.

Τοποθέτησε το κρεβατάκι του/ σπιτάκι του, μετά από δοκιμή ότι είναι αρκετά κοντά στο μέγεθος του σκύλου. Φρόντισε να είναι μαλακό και άνετο έτσι ώστε να νιώθει ασφάλεια τις στιγμές που λείπεις από το σπίτι.

Βάλε κοντά του μια πάνα για αρχή μέχρι να μάθει την τουαλέτα έξω, και αν μάθει καλά την πάνα μπορείς να τον επιβραβεύεις κάθε φορά με μια λιχουδιά. (Φρόντισε να έχεις αρκετές).

Φαγητό και νερό

Τα μπολ για το φαγητό και το νερό του σκύλου έρχονται σε διάφορα σχέδια από διάφορα υλικά, όπως πλαστικά, ανοξείδωτα ή κεραμικά. Επέλεξε το κατάλληλο για το σκυλάκι σου με την προϋπόθεση να χωράει το κάθε γεύμα του αλλά και να μην μετακινείται εύκολα και να σε δυσκολέψει με την καθαριότητα.

Για την επιλογή της σκυλοτροφής του θα χρειαστείς σίγουρα την συμβουλή του κτηνίατρου σου.

Το κατάλληλο θα ήταν να επιλέξεις την τροφή του με βάση την ράτσα του και τις βιταμίνες που χρειάζεται. Έπειτα, κατέληξε σε μια τροφή που του αρέσει λόγω του ότι η συχνή εναλλαγή τροφής δεν θα του κάνει καλό.

Φροντίδα και μπάνιο 

Το μπάνιο του δεν πρέπει να γίνεται καθημερινά, αλλά μόνο σε περιπτώσεις που λερωθεί αρκετά. Σύμφωνα με κτηνίατρους το συχνό μπάνιο στο κουτάβι σας μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. (Όπως δερματικές αλλεργίες ή άλλες δερματικές παθήσεις).

Με βάση πολλούς παράγοντες που πρέπει να ψάξετε (ράτσα, ηλικία, τρίχωμα) θα ήταν καλό να τον κάνετε μπάνιο μία φορά το μήνα ή κάθε 15 μέρες. 

Χτένισμα: Μετά το μπάνιο και το στέγνωμα ακολουθεί το χτένισμα. Ειδικά για σκυλιά με μακρύ τρίχωμα, το χτένισμα μπορεί να είναι το πιο χρονοβόρο όλης της διαδικασίας. Θέλει υπομονή και επιμονή. Θα χρειαστείς μια καλή χτένα ή βούρτσα που να σε διευκολύνει.

Παιχνίδια και βόλτα

Τα παιχνίδια είναι μια σημαντική αγορά για την ανακούφιση του σκύλου σου από την ένταση και το άγχος.

Η ασφάλεια ωστόσο, πρέπει να είναι πάντα το κριτήριο που επιλέγεις το κάθε παιχνίδι. Προτίμησε να πάρεις μεγάλα και πλαστικά παιχνίδια και όχι ρούχενα και μικρά, αφού υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να τα καταπιεί.

Για την πρώτη σας βόλτα μαζί πρέπει ήδη να έχεις προετοιμάσει το κουτάβι σου με την ιδέα του κολάρου. Υπάρχουν και ολόσωμα κολλάρα αν το κουταβάκι σου είναι αρκετά μικρό και είναι πιο ασφαλή για το λαιμουδάκι του.

Τώρα είσαι έτοιμος για να γίνεις γονιός! 

Σκύλος στο σπίτι: τι χρειάζεσαι για την φροντίδα του

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Διαβάστε επίσης

καλοκαιρινό camping

Οδηγός για το καλοκαιρινό κάμπινγκ: 4 αντικείμενα που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία σας

Το κάμπινγκ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει σε όσους το επιλέγουν μία μοναδική αίσθηση περιπέτειας και ελευθερίας κοντά

Διαβάστε περισσότερα από το Appla Lab

Μπες στη συζήτηση

Your email address will not be published.

This site use cookies and other tracking technologies to assist with navigation and with your ability to provide feedback, analyse your use of our products and services, assist with our promotional and marketing efforts, and provide content from third parties.