Appla_lab_logo_white-01

Alexa, Google ή Siri; Τα καλύτερα Hubs για ένα «έξυπνο» σπίτι

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εάν θέλετε όλες οι έξυπνες οικιακές συσκευές σας να επικοινωνούν μεταξύ τους και να μπορείτε να τις ελέγχετε από απόσταση, τότε θα χρειαστείτε ένα Smart Home Hub. 

Ένα Smart Home Hub ενώνει όλες τις έξυπνες οικιακές συσκευές σας – φώτα, κλειδαριές, πόρτες γκαράζ, θερμοστάτες, κάμερες και άλλα, επιτρέποντας σας να τα ελέγχετε από μία εφαρμογή κινητού τηλεφώνου.

Πως να επιλέξετε το καλύτερο Smart Home Hub;

Όταν επιλέγετε ένα Smart Home Hub, πρέπει πρώτα να αναρωτηθείτε τις δυνατότητες που θέλετε να προσφέρει, όπως επίσης και τις συσκευές που θέλετε να ελέγχετε με αυτό.

Εάν το μόνο είδος «έξυπνων» συσκευών που διαθέτετε είναι «έξυπνος» φωτισμός, τότε πιθανότατα δεν το χρειάζεστε.

Όμως, αν το σπίτι σας περιέχει μια μεγάλη γκάμα «έξυπνων» συσκευών και gadgets, θέλετε τα φώτα να ανάβουν όταν μπαίνετε στο σπίτι σας το βράδυ, τότε ναι, μπορεί να χρειαστείτε ένα Smart Home Hub.

Αρχικά, εξετάστε τα προϊόντα που θέλετε να συνδέσετε. 

Εάν είναι όλες οι συσκευές σας διαθέτουν δυνατότητα συνδεσιμότητας με Wi-Fi, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα φτηνό κόμβο όπως το νέο Amazon Echo Dot και να χρησιμοποιήσετε την Alexa για τον έλεγχο των συσκευών σας.

Ωστόσο, εάν έχετε συσκευές που υποστηρίζουν μόνο συνδεσιμότητα με δίκτυα Zigbee και Z-Wave, θα πρέπει να πάρετε ένα Smart Home Hub, που να τα υποστηρίζει.

1. Amazon Echo (4η γενιά)

Η καλύτερη επιλογή για χρήστες Amazon Alexa

Υπέρ

 • Κομψός σφαιρικός σχεδιασμός
 • Μεγάλες δεξιότητες για το έξυπνο σας σπίτι
 • Μεγάλος αριθμός επιλογών σε alexa συσκευές
 • Θύρα εισόδου και εξόδου ήχου

Κατά

 • Ο ήχος ηχείου δεν είναι τόσο καλός

Με συνδεσιμότητες Bluetooth, Wi-Fi και Zigbee, το Amazon Echo (4ης γενιάς) είναι ίσως ο καλύτερος κόμβος έξυπνου σπιτιού για τους περισσότερους ανθρώπους. 

Μπορεί να συνδεθεί με έναν τεράστιο αριθμό έξυπνων οικιακών συσκευών χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, ενώ οι «ρουτίνες» της Alexa έχουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, επιτρέποντάς σας να ενεργοποιήσετε αυτόματα άλλες έξυπνες οικιακές συσκευές. 

Λειτουργεί επίσης με την Alexa Guard, η οποία συνδέεται με μηχανισμούς συναγερμού όπως ανιχνευτές καπνού, και μπορεί να ανάψει τα φώτα και να στείλει ειδοποιήσεις σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, η 4η γενιά Amazon Echo υποστηρίζει και το Amazon Sidewalk , ένα νέο πρωτόκολλο δικτύου χαμηλής ισχύος-μεγάλης εμβέλειας, το οποίο θα λειτουργεί με έξυπνο φωτισμό σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις. 

Apple HomePod mini

Το καλύτερο Hub για τους χρήστες συσκευών της Apple και HomeKit

Υπέρ

 • Εξαιρετικός ήχος για το μέγεθος
 • Ανταγωνιστική τιμή
 • Ελκυστικός σχεδιασμός

Κατά

 • Δεν φέρει φυσικό κουμπί για το μικρόφωνο

Παρόλο που το HomeKit υποστηρίζει λιγότερες συσκευές από το Google Home, έχει τη δυνατότητα για την δημιουργία πολύπλοκων εντολών και «ρουτίνων», ενώ δεν υπάρχει και λόγος ανησυχίας για το τι κάνει η Apple με τα δεδομένα μας.

Το HomePod mini δεν είναι μόνο ένα προσιτό έξυπνο ηχείο, αλλά λειτουργεί επίσης ως διανομέας της πλατφόρμας διαχείρισης έξυπνου σπιτιού της Apple, HomeKit, επιτρέποντάς σας να συνδέσετε κλειδαριές, φώτα και άλλες «έξυπνες» συσκευές, απευθείας σε αυτό. 

Σημειώνεται ότι το HomePod mini διαθέτει επίσης την τεχνολογία Thread. Παρά το ότι μέχρι σήμερα ελάχιστες «έξυπνες» οικιακές συσκευές διαθέτουν αυτή την τεχνολογία, αναμένεται ότι θα αυξηθεί σε δημοτικότητα, καθώς υποστηρίζεται τόσο από την Apple όσο και από την Google.

Amazon Echo Dot

Το καλύτερο Smart Home Hub για αυτούς με χαμηλό προϋπολογισμό

Υπέρ

 • Χαμηλή τιμή
 • Ωραίος σχεδιασμός
 • Βελτιωμένη ποιότητα ήχου

Κατά

 • Δεν υποστηρίζει συνδεσιμότητα με δίκτυα Zigbee ή Z-Wave
 • Χαμηλή ένταση ηχείων

Ο μικρός αδερφός του Amazon Echo (εξού και το όνομα «Dot», δηλαδή «τελεία») είναι ίσως η πιο προσιτή επιλογή σε θέμα τιμής στην λίστα μας, η οποία συνδυάζει και τις αμέτρητες δυνατότητες που προσφέρει η Alexa, για την διαχείριση του έξυπνου σπιτιού σας.

Πρόκειται για μια φθηνή επένδυση για όσους θέλουν να αρχίσουν να «χτίζουν» το έξυπνο τους σπίτι, αν και δεν διαθέτει συνδεσιμότητα Zigbee ή Z-Wave.

Αυτό όμως δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς αρκετές έξυπνες συσκευές διαθέτουν τεχνολογίες συνδεσιμότητας Bluetooth ή Wi-Fi.

Το Amazon Echo Dot 4ης γενιάς έρχεται σε δύο εκδοχές, με ενσωματωμένο ρολόι και χωρίς.

Google Nest Mini

Ένα ισχυρό – και προσιτό ηχείο – για χρήστες Google Home

Υπέρ

 • Αρκετές επιλογές χρωμάτων
 • Δυνατά ηχεία για το μέγεθός του

Κατά

 • Δεν μπορεί να ενωθεί με άλλα ηχεία μέσω καλωδίου
 • Ύπαρξη διαφημίσεων

Όπως και το Echo Dot, το Google Nest Mini είναι ένα από τα καλύτερα έξυπνα ηχεία και Hubs  που μπορείτε να αποκτήσετε σε αρκετά χαμηλή τιμή. 

Η Google έρχεται να προσφέρει αρκετές εσωτερικές αναβαθμίσεις στο νέο Nest Mini, προσθέτοντας του μικρόφωνο, μεγαλύτερο ηχείο με μπάσο, για καλύτερο ήχο, αλλά και ενσωματωμένο τσιπ εκμάθησης των συχνών σας δραστηριοτήτων, για μεγαλύτερη δυνατότητα αυτοματισμών.

Παράλληλα, τα κουμπιά αφής στο πάνω μέρος του Mini επιτρέπουν την ρύθμιση της έντασης του ήχου, γεγονός που δίνει στο Smart Home Hub μια μη τεχνολογική εμφάνιση. 

Ταυτόχρονα το νέο Hub της Google φέρει φυσικό διακόπτη για την απενεργοποίηση του μικροφώνου του, για εκείνες τις φορές που δεν θέλετε να ακούει η Google.

Το Nest Mini έρχεται επίσης σε μια ποικιλία χρωμάτων!

Φωτογραφίες: CNET

Alexa, Google ή Siri; Τα καλύτερα Hubs για ένα «έξυπνο» σπίτι

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Διαβάστε επίσης

καλοκαιρινό camping

Οδηγός για το καλοκαιρινό κάμπινγκ: 4 αντικείμενα που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία σας

Το κάμπινγκ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει σε όσους το επιλέγουν μία μοναδική αίσθηση περιπέτειας και ελευθερίας κοντά

Διαβάστε περισσότερα από το Appla Lab

Μπες στη συζήτηση

Your email address will not be published.

This site use cookies and other tracking technologies to assist with navigation and with your ability to provide feedback, analyse your use of our products and services, assist with our promotional and marketing efforts, and provide content from third parties.