Appla_lab_logo_white-01

Μήπως το σπίτι σας έχει κολλήσει στη δεκαετία του ’90;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι πραγματικά διαχρονικά. Δυστυχώς, πολλά από αυτά που θεωρούνταν στυλάτα τη δεκαετία του ’90 δεν ταιριάζουν απόλυτα με τη «διαχρονική» εποχή.

Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι σύγχρονο και κομψό, ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές. Πράγματα όπως οι μπεζ τοίχοι, η ταπετσαρία με σκούρα μοτίβα και οι παλιές πολυθρόνες μπορούν να κάνουν το σπίτι σας να μοιάζει κολλημένο στο παρελθόν.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υιοθετήσετε ένα νέο στυλ με μερικές υπέροχες νέες εναλλακτικές λύσεις.

50 αποχρώσεις του μπεζ

Όλα ήταν πράγματι μπεζ στη δεκαετία του ’90. Μπεζ τοίχοι, μπεζ χαλί, μπεζ έπιπλα, δηλαδή πολύ ουδέτερα και σίγουρα λίγο βαρετά.

Λίγο περισσότερο από μια δεκαετία αργότερα, το γκρι πήρε τη θέση του μπεζ ως ουδέτερο χρώμα, αν και τον τελευταίο καιρό, φαίνεται ότι η εύρεση της τέλειας απόχρωσης του λευκού μπορεί να είναι το νέο χρώμα για όλα τα σπίτια.

Επειδή όμως το σκέτο λευκό παραμένει βαρετό, προσπαθήστε να βάλετε στον χώρο σας πινελιές χρωμάτων, όπως στα χαλιά σας, στα μαξιλάρια του καναπέ και στα έργα τέχνης ώστε να ζωντανέψει το σπίτι σας.

Αν χρειάζεστε ακόμα περισσότερο χρώμα, τότε μπορείτε να βάψετε έναν τοίχο του δωματίου που σας ενδιαφέρει σε ένα ζωηρό χρώμα και να αφήσετε τη μονοχρωμία του άσπρου να ισορροπήσει τον χώρο σας.

Αποχωριστείτε τις παλιές ταπετσαρίες

Ιδιαίτερα δημοφιλής στη δεκαετία του 90’ ήταν οι σκούρες ταπετσαρίες με σχέδια. Σήμερα, όμως, οι «βαριές» ταπετσαρίες δεν έχουν θέση και για αυτό καλό θα ήταν να επιλέξετε ταπετσαρίες με έντονα χρώματα.

Αν θέλετε πραγματικά να ζωντανέψετε τους τοίχους σας χωρίς να κρεμάσετε κάδρα, δοκιμάστε τα μικρά ράφια Εκει, μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να τα διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε.

Παλιά έπιπλα χωρίς τύπο

Σίγουρα οι μεγάλες, καφέ, φουσκωμένες, δερμάτινες πολυθρόνες είναι άνετες – δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Κατέκτησαν τα σαλόνια στη δεκαετία του ’90 όμως δεν είναι ακριβώς το πιο κομψό έπιπλο.

Για να φέρετε το σπίτι σας στο 2021, επιλέξτε πιο κομψά και λεπτεπίλεπτα έπιπλα που θα δώσουν στυλ στον χώρο. Εάν έχετε παλιά έπιπλα – αντίκες τα οποία δεν θέλετε να αποχωριστείτε, υπάρχει λύση και μάλιστα πολύ πιο οικολογική.

Η αναπαλαίωση επίπλων είναι μια εύκολη διαδικασία η οποία σας επιτρέπει να ανανεώσετε τα έπιπλα σας εύκολα, οικονομικά και με τόσες επιλογές στις ταπετσαρίες που μπορείτε να δημιουργήσετε εκ νέου το έπιπλο που ονειρεύεστε.

Παλιά ξύλινα ντουλάπια κουζίνας

Τα παλιά ξύλινα ντουλάπια κουζίνας ανήκουν στην δεκαετία του 90’ και καλύτερα να μείνουν εκεί για πάντα. Την θέση των σκούρων αποχρώσεων του ξύλου στην κουζίνα έχουν πάρει τα ανοιχτόχρωμα ντουλάπια που φωτίζουν τον χώρο και δίνουν άποψη και στυλ ακόμα και στην πιο μικρή κουζίνα.

Τολμήστε να ξεφύγετε τελείως από την μορφή του ξύλου και τοποθετήστε στα ντουλάπια της κουζίνας σας γυάλινη επένδυση σε ένα ζωηρό χρώμα.

Πηγή: Douleutaras.gr

Μήπως το σπίτι σας έχει κολλήσει στη δεκαετία του ’90;

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Διαβάστε επίσης

καλοκαιρινό camping

Οδηγός για το καλοκαιρινό κάμπινγκ: 4 αντικείμενα που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία σας

Το κάμπινγκ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει σε όσους το επιλέγουν μία μοναδική αίσθηση περιπέτειας και ελευθερίας κοντά

Διαβάστε περισσότερα από το Appla Lab

This site use cookies and other tracking technologies to assist with navigation and with your ability to provide feedback, analyse your use of our products and services, assist with our promotional and marketing efforts, and provide content from third parties.